Usein kysyttyä

 1. Voinko muuttaa laskun eräpäivää?
  1. Jos haluat muuttaa laskun eräpäivää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Yhteystiedot Osamaksun ja Leasingin asiakaspalveluihin löydät täältä. Lisätietoa eräpäivän muutoksesta löydät täältä.
 2. Voinko sopia maksuajasta?
  1. Voit sopia maksuajasta ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos olet Nordea Pankin asiakas, voit myös lähettää viestin aiheesta verkkopankin asiakaspostin kautta. Asiakaspalvelun yhteystiedot löydät täältä ja verkkopankkiin voit kirjautua tästä. Emme voi vastata luottoihin liittyviin kysymyksiin avoimen sähköpostin välityksellä pankkisalaisuuden vuoksi.
 3. Miten voin seurata osamaksuluottoni saldoa?
  1. Voit seurata osamaksusopimuksen luoton saldoa A1.fi -verkkopalvelussa minkä tahansa pankin verkkotunnuksilla. Voit kirjautua palveluun tästä. Nordea Pankin asiakkaana voit seurata luottosi saldoa myös verkkopankista, kunhan olet liittänyt lainan verkkopankkiisi. Lisätietoa luoton seuraamisesta löydät täältä.
 4. Saako ajoneuvoon asentaa lisävarusteita?
  1. Lisävarusteiden (mm. vetokoukun tai hands free -puhelinvarusteiden) asentaminen osamaksulla rahoitettuun ajoneuvoon on sallittu.
  2.  
  3. Myös leasingilla rahoitettuun ajoneuvoon saa asentaa lisävarusteita. Lisävarusteiden tulee kuitenkin olla sellaisia, että ne voidaan ajoneuvon palautuksen yhteydessä poistaa ajoneuvosta. Jos asennettua lisävarustetta ei saa poistettua, katsotaan sen olevan ajoneuvon normaaliin varustetasoon kuuluva varuste.
 5. Voiko osamaksun korkoja vähentää verotuksessa?
  1. Verottaja katsoo osamaksuluoton ja yksityishenkilöillä leasingvuokrat kulutusluotoiksi, joiden korot eivät ole vähennyskelpoisia. Lisätietoa verotuksesta löydät täältä.
  2.  
  3. Yritys voi vähentää osamaksun korot ja koko leasingvuokran määrän verotuksessa kuluna. Arvonlisävero vähennetään aina kustakin leasingvuokrasta. Jos osamaksuajoneuvon käytöstä on oikeus tehdä arvonlisäverovähennys, se tehdään ostohinnasta.
 6. Voinko lyhentää luottoani maksamalla suuremman kertasumman?
  1. Kyllä voit. Lisätietoa osamaksuluoton lyhentämisestä löydät täältä ja leasingluoton lyhentämisestä täältä.
 7. Voiko osamaksusopimuksen irtisanoa?
  1. Osamaksuluotto on aina sidottu sopimuksessa rahoitettuun ajoneuvoon. Osamaksuvelallisena vastaat velasta niin kauan, kunnes se on maksettu kokonaisuudessaan. Osamaksusopimuksen voi päättää kesken sopimuskauden maksamalla luoton loppuun itse, myymällä ajoneuvon (myynti kolmannelle osapuolelle edellyttää, että osamaksuluottosi maksetaan loppuun kaupanteon yhteydessä) tai siirtämällä sopimuksen toisen henkilön tai yrityksen nimiin. 
  2.  
  3. Sopimuksen siirtäminen vaatii uuden velallisen tai vuokralleottajan osalta Nordea Rahoituksen myönteisen luottopäätöksen. Lisätietoa ajoneuvon myynnistä ja vaihtamisesta löydät täältä ja sopimuksen siirtämisestä täältä.
 8. Voinko maksaa luottoni pois kesken sopimuskauden?
  1. Voit maksaa luottosi pois koska tahansa. Ajantasaisen loppuvelkasi voit tarkastaa A1-verkkopalvelusta tai asiakaspalvelustamme. Korko lasketaan aina seuraavan maksuerän eräpäivään saakka. Loppuvelan voit suorittaa samalla tili- ja viitenumerolla millä olet maksanut osamaksusopimuksesi erätkin. Tarkempia tietoja luoton ennenaikaisesta maksamisesta löydät täältä.
  2.  
  3. Leasingsopimuksessa voit maksaa halutessasi kaikki leasingvuokrat kerralla. Tulevat vuokrat ja ohjeet jäljellä olevien vuokrien maksamisesta saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
 9. Voinko siirtää sopimukseni toiselle henkilölle?
  1. Sopimuksen voi siirtää toiselle henkilölle tai yritykselle. Katso lisätietoa ja sopimuksen siirto-ohjeet täältä.
 10. Voiko leasingsopimuksen irtisanoa?
  1. Rahoitusleasingsopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden, mutta voit myydä tai siirtää sopimuksen toisen henkilön tai yrityksen nimiin. Lisätietoa ajoneuvon myynnistä löydät tästä ja sopimuksen siirtämisestä tästä.
  2.  
  3. Huoltoleasingsopimuksen voi purkaa kesken sopimuskauden maksamalla sopimuksen mukaiset purkukulut, 30 % lopuista maksamattomista vuokrista lisättynä mahdolliset ylikilometriveloitukset.
 11. Saanko myydä tai vaihtaa ajoneuvon kesken sopimuskauden?
  1. Voit myydä osamaksuajoneuvon tai -veneen kesken sopimuskauden edellyttäen, että osamaksuluottosi maksetaan loppuun kaupanteon yhteydessä. Voit myydä ajoneuvon tai veneen joko yksityisesti tai vaihtaa liikkeessä. Lisätietoa ajoneuvon ja veneen vaihtamisesta ja myymisestä löydät täältä. 
  2.  
  3. Myös rahoitusleasingajoneuvon voi myydä tai vaihtaa kesken sopimuskauden. Sinun tulee etsiä ajoneuvolle ostaja ja toimittaa ostotarjous asiakaspalveluumme. Vaihtaessasi ajoneuvoa uudesta ajoneuvosta tehdään uusi luottopäätös ja uusi sopimus.
  4.  
  5. Sopimuksen voi myös siirtää toisen yksityishenkilön tai yrityksen nimiin. Lisätietoa rahoitusleasingajoneuvon myymisestä ja vaihtamisesta löydät täältä ja sopimuksen siirtämisestä täältä.
  6.  
  7. Huoltoleasingautoa vaihtaessa tulee olla yhteydessä auton vuokranneeseen autoliikkeeseen ja myyjään, lisätietoa löydät täältä. Huoltoleasing autoa ei voi myydä kesken sopimuskautta, mutta sopimuksen voi siirtää toisen yksityishenkilön tai yrityksen nimiin, lisätietoa löydät täältä.
 12. Haluan vaihtaa vakuutusyhtiötä, miten toimin?
  1. Tee uusi vakuutushakemus haluamassasi vakuutusyhtiössä ja pyydä vakuutusyhtiön edustajaa olemaan yhteydessä Nordea Rahoitukseen sähköisesti. Lisätietoa vakuutusyhtiön vaihdosta löydät täältä.
 13. Kenen nimissä vakuutus voi olla?
  1. Osamaksulla rahoitetun ajoneuvon vakuutuksen ottaja voi olla sopimuksen allekirjoittaja tai selkeästi hänen kotipiiriinsä kuuluva taho: esimerkiksi aviopuoliso, samassa osoitteessa asuva perheenjäsen tai oma toiminimi. 
  2.  
  3. Leasingilla rahoitetun ajoneuvon vakuutuksen ottaja täytyy olla sopimuksen allekirjoittaja eli vuokralle ottaja.
 14. Saako rahoitetulla ajoneuvolla matkustaa ulkomaille?
  1. Kyllä saa. Tarvitset matkaa varten ajoneuvolle maastavientiluvan. Lisätietoa rahoitetulla autolla matkustamisesta, maastavientiluvasta ja sen tilaamisesta löydät täältä.
 15. Voiko rekisteriotteeseen lisätä toisen haltijan?
  1. Kyllä voi. Toisen haltijan ei tarvitse olla sopimussuhteessa Nordea Rahoitukseen. Rekisteröintimuutoksissa sinun tulee olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelumme yhteystiedot löydät täältä. Lisätietoa rekisteröintimuutoksista löydät täältä.
 16. Voiko ajoneuvon poistaa liikenteestä?
  1. Kyllä voi. Mikäli haluat ottaa ajoneuvon pois liikennekäytöstä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelumme yhteystiedot löydät täältä ja lisätietoa liikennekäytöstä poistosta löydät täältä.
 17. Miten saan ajoneuvon takaisin liikennekäyttöön?
  1. Ajoneuvon saat takaisin liikennekäyttöön olemalla ajoissa yhteydessä asiakaspalveluumme. Asiakaspalveluidemme yhteystiedot löydät täältä ja lisätietoa liikennekäyttöön otosta löydät täältä.
 18. Ajoin kolarin, mitä teen?
  1. Tee vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön. Ajoneuvon vahingot tulee korjauttaa merkkikorjaamolla. Korjaamo lähettää korjauslaskun vakuutusyhtiöön. Lisätietoa vakuutuksista ja vahingoista löydät täältä.
 19. Miten toimin vahingon sattuessa?
  1. Tee vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön. Ajoneuvon vahingot tulee korjauttaa merkkikorjaamolla. Korjaamo lähettää korjauslaskun vakuutusyhtiöön. Lisätietoa vakuutuksista ja vahingoista löydät täältä.
 20. Miten teen osoitteenmuutoksen?
  1. Nordea Rahoitus saa osoitteenmuutokset suoraan väestörekisterikeskuksesta. Lisätietoja osoitteenmuutoksesta saat osoitteista www.vaestorekisterikeskus.fi ja www.posti.fi. 
  2.  
  3. Yritysten tulee ilmoittaa yhteystietojen muutokset asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelumme yhteystiedot löytyvät täältä.
 21. Saanko opettaa ajamista rahoitetulla ajoneuvolla?
  1. Ajo-opetuksen antamiseen ja opetuspolkimen asentamiseen tarvitset Nordea Rahoituksen luvan. Luvat voit pyytää asiakaspalvelusta. Ennen luvan myöntämistä tarkistamme, että ajoneuvon vakuutukset ovat riittävän kattavat ja sopimuksen maksuerät ovat ajan tasalla.
 22. Leasingsopimukseni päättyy, miten toimin?
  1. Lähetämme sinulle leasingsopimuksen päättymisestä ilmoittavan kirjeen neljä kuukautta ennen sopimuksesi päättymistä. Kirjeessä sinua pyydetään palauttamaan auto siihen liikkeeseen, josta olet sen hankkinut. Ajoneuvo tulee palauttaa liikkeeseen viimeistään sopimuksen päättymispäivänä. 
  2.  
  3. Rahoitusleasingajoneuvolle voit etsiä ostajan oman taloudellisen etupiirisi ulkopuolelta. Vuokralleottaja ei voi koskaan lunastaa ajoneuvoa itselleen. Lisätietoa leasingsopimuksen päättymisestä löydät täältä.
 23. Sopimukseni päättyi, miten saan rek. ajoneuvon omiin nimiini?
  1. Sopimuksesi päätyttyä Nordea Rahoitus lähettää sinulle ajoneuvon rekisteriotteen ilmoitusosan postitse, jonka jälkeen sinun tulee rekisteröidä auto omiin nimiisi. Ajoneuvon luovutuspäivämääräksi merkitään rekisteriotteen postituspäivä. Ajoneuvohallintokeskuksen mukaan ajoneuvo tulee rekisteröidä uuden omistajan nimiin katsastusasemalla seitsemän päivän kuluessa rekisteriotteen luovutuspäivämäärästä.
 24. Sopimukseni päättyi, mistä saan varmenteen?
  1. Kun olet maksanut sopimuksesi loppuun, lähetämme sinulle varmenteen rekisteröintiä varten postitse. Lisätietoa sopimuksen päättymisestä löydät täältä.
 25. Miten uusi omistaja voi rekisteröidä ajoneuvon?
  1. Nordea Rahoitus postittaa uudelle omistajalle ajoneuvon omistajuuteen oikeuttavan varmenteen kun:
  2. - osamaksusopimus on maksettu kokonaisuudessaan ja
  3. - olet toimittanut Nordea Rahoitukseen kopion luovutus- tai kauppakirjasta.
  4. Lisätietoa asiasta löydät täältä.
  5.  
  6. Mikäli sopimus (jota ei ole maksettu loppuun) siirretään toisen henkilön tai yrityksen nimiin, hänestä tulee ajoneuvon uusi haltija, ja ajoneuvon omistajuus säilyy Nordea Rahoituksella. Sopimuksen siirroissa Nordea Rahoitus postittaa ajoneuvon rekisteriotteen teknisen osan uudelle haltijalle. Lisätietoa sopimuksen siirrosta löydät täältä.
 26. Veneeni osamaksusop. päättyi, miten rek. veneen omiin nimiini?
  1. Veneet rekisteröidään maistraatissa. Sopimuksen päätyttyä Nordea Rahoitus lähettää sinulle allekirjoitetun loppuunmaksuilmoituksen, jonka avulla saat rekisteröityä veneen omiin nimiisi.
 27. Miten osamaksulla rahoitetun veneeni uusi omistaja saa rek. veneen omiin nimiinsä?
  1. Veneen rekisteröintiä varten uusi omistaja tarvitsee Nordea Rahoituksesta luovutuskirjan. Tarkemmat ohjeet veneen myymisestä löydät täältä.

Jos et löydä vastausta kysymyksiisi näiltä sivuilta, voit myös lähettää viestin asiakaspalveluumme palautelomakkeella. Jos haluat henkilökohtaista palvelua, yhteystietomme löydät yhteystiedot sivulta.

Nordea käyttää evästeitä (cookies) käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja evästeistä